De autoregeling
Voor iedere onderneming met zakelijke leaseauto's is het hebben van een goede autoregeling een must. In de autoregeling worden alle rechten en plichten opgenomen rondom de auto van de zaak. Met een heldere autoregeling heeft de wagenparkbeheerder of ondernemer grip op de kosten en het inrichten van een (duurzaam) wagenpark. Ook weten werknemers met een heldere regeling waar zij aan toe zijn. Wilt u een autoregeling opstellen of uw huidige regeling updaten? Wij geven u graag advies en tips. Graag direct persoonlijk advies van onze leaseadviseurs? Neem vrijblijvend contact op!Wat staat er in een goede autoregeling?
In een autoregeling staan de regels rondom het rijden in een auto van de zaak. Er staat duidelijk in aan welke voorwaarden de werknemer moet voldoen. Ook staat er beschreven uit welke automerken, typen en uitvoeringen de werknemers kunnen kiezen. Verder staat er in wat de spelregels zijn voor het gebruik van de auto’s. De autoregeling is ook helder over zaken als kosten, eigen bijdrage, laadvoorzieningen en bijtelling. En er staat beschreven wat de werknemer (‘de berijder’) moet doen bij bijvoorbeeld schade, diefstal of pech.
De diverse onderwerpen op een rij:
- Gebruik van de auto
- Afspraken privé gebruik
- Aansprakelijkheid
- Leasebudget per functieschaal
- Eigen bijdrage
- Functiewijzigingen
- Uitdiensttreding
- Elektrische auto's
- Laadvoorzieningen en vergoeding
- Brandstof en verbruik
- Onderhoud en reparatie
- Schades en eigen risico
- Vervangend vervoer
- Beëindiging leasecontract
- Inleveren auto van de zaak
Onze leaseadviseurs helpen u graag bij het opstellen van een autoregeling die aansluit bij uw bedrijf. Zo starten we vaak met een autoregeling-scan, waarin we alle onderwerpen raken die wel of niet opgenomen moeten worden in de regeling. Aan de hand van deze scan, is het opstellen van de autoregeling de volgende stap.
De gebruikersovereenkomst
Naast de autoregeling is ook de gebruikersovereenkomst belangrijk. In deze overeenkomst tussen werkgever en werknemer spreken beiden af dat ze zich houden aan alle afspraken die in de autoregeling staan. Dat zijn met name afspraken over gebruik, onderhoud en kosten. Deze overeenkomst moet zijn ondertekend voordat de auto bij de leasemaatschappij wordt besteld! En zodra de auto is besteld, is de overeenkomst ingegaan. Ook als er eerst gebruik wordt gemaakt van een huurauto of een voorloper.
Autoregeling voorbeeld onderwerpen
We helpen u graag
Een goede autoregeling helpt de werknemer, de werkgever en de leasemaatschappij. De werknemer weet waar hij of zij aan toe is bij het selecteren van een auto en het gebruik ervan. De werkgever wordt niet met onverwachte kosten geconfronteerd en de leasemaatschappij heeft een tevreden klant. Voor de wagenparkbeheerder scheelt een goede autoregeling heel veel vragen. Daarnaast heeft hij of zij een goed instrument om te sturen op betere resultaten (lees: minder kosten).
"Bas heeft mij goed geholpen met het aanpassen van de autoregeling naar een duurzame regeling, met onder meer een beleid op het gebied van laadvoorzieningen en thuisvergoeding. " Maarten Mudde van Cerva.
Wij zijn dé leasemaatschappij voor het MKB. We helpen op persoonlijke wijze bedrijven en andere organisaties met een goede autoregeling. Heeft u al een autoregeling, vraag dan onze checklist aan, waarmee we samen met u vaststellen of u alles goed heeft geregeld. Heeft u nog geen autoregeling of wilt u graag een nieuwe? Dan lopen wij met u samen een stappenplan door om de regeling van A tot Z in te richten voor uw bedrijf. Samen helpen we zakelijk leasen eenvoudig en overzichtelijk te maken.